Gosztonyi Koman csapattársa lett

 2010.02.02. 11:56

Gosztonyi András csatlakozott U20-as vb-bronzérmes csapattársához a Serie A-ban óriási szezont futó Barinál. Az MTK volt jobbszélsője újra együtt játszhat Koman Vladimirrel, akinek rengeteg energiájába került, hogy bekerüljön a Bari kezdőjébe, pedig Komannak nem a csapat legjobbját kellett kiszorítania, és – adjuk meg – jobb játékos is, mint Gosztonyi.

A Bari ugyan csak 9. a Serie A-ban, de mindössze két pontra van az 5. helyen álló Juventustól (amelyet néhány fordulóval ezelőtt le is győzött). A másodosztály bajnokaként feljutott délieknél szó sincs szerencséről, nagyon összerakott, jó stílusú csapatról van szó, ahol nincsenek ugyan nagy sztárok, de mindenki tudja a dolgát. A csapat sikereinek legfontosabb része a brazil Barreto (11 góljával 4. a góllövőlistán), a sztárcsapatokkal megbukó szűrő Sergio Almiron, és a védő Andrea Ranocchia tengelye, valamint a Bari támadásainak lelke, Edgar Alvarez.

A hondurasi szélső gyors, erőszakos, jól cselez, és rengeteg gólpasszt ad, Gosztonyinak őt kellene kiszorítania a csapatból. Alvarez már 30 éves, de az idei teljesítménye nem azt mutatja, hogy kiöregedőben lenne, hiszen a Serie A egyik legmegbízhatóbban teljesítő jobbszélsője. A hétvégén is tőle indult a Koman Vladimir első Bari-góljával végződő támadás.

Gosztonyinak nagyon türelmesnek, és még annál is szorgalmasabbnak kell lennie. Az itthoni sztárstátusz mit sem ér, szinte újra kell tanulnia futballozni, ha szerepet akar kapni a Serie A-ban. Technikai képzettsége és rúgótechnikája megvan ahhoz, hogy hasznos tagja legyen a csapatának, de már az U20-as vb-n is feltűnt, hogy erőnlétileg bőven van hova fejlődnie, és sokkal alázatosabban kell játszania. Azt pedig el kell felejtenie, hogy itthon milyen a megbecsültsége, mert a Barinál csak egy játékos lesz a 3-4-ből, akik ugyanarra az egy posztra hajtanak.

Címkék: koman vladimir bari gosztonyi andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://uhuszas.blog.hu/api/trackback/id/tr481722305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindegykivagyok 2010.02.04. 13:35:34

Elkezdheti a konditermes eddzéseket is!Kikötövàros
mindig szeles,nehogy lefujja a szél a pàlyàrol!

Proctor 2010.03.02. 09:12:37

hekas! meg ne haljon nekem ez a blog!!!!!

dr. orter 2010.03.04. 12:39:46

úgy tűnik, megfeneklett...

parancsmegtagado 2010.03.22. 17:01:45

kár. nagy kár. pont azt szeretem az ilyen gyűjtésekben, hogy annak ellenére hogy amikor nincs épp valami felkapva, akkor is nyomon lehet követni. Vissza, vissza!
süti beállítások módosítása