Most, hogy már novemberben befejeződtek a magyar élvonal küzdelmei, és már csak ligakupás lébecolás, illetve Magyar Kupa-visszavágó lesz (a Debrecenben meg sajnos nincs U-20-as bronzérmes), ráálltunk a statisztikákra, hogy ne unatkozzunk. A világbajnoki harmadik csapat gerincét ugyanis a még itthon játszók adják, 12-en is vannak és ők játszanak a legtöbbet. Íme, az NB I U-20-as perckirályainak listája (a versenyben értelemszerűen csak az első osztályban játszott perceket számoltuk, de azért feltüntetjük a Magyar Kupa és a Ligakupa, valamint néhány játékosnál az NB II-ben játszó tartalékcsapatban behúzott meccseket is). 

Szabó János (Paks), 12 meccs/1080 perc

Az egyiptomi vb-re eső találkozókat leszámítva valamennyi meccset végigjátszotta ősszel a magyar első osztályban, összesen tizenkettőt. Sok, darabra hat sárgát is kapott, de szerencséje volt, mert pont akkor kellett volna kihagynia eltiltás miatt meccset, amikor már Egyiptomban volt.

Játszott egy Ligakupa-meccsen is.

Gosztonyi András (MTK), 12 meccs/1042 perc

12 NB I-es meccsen játszott ő is, azaz az egyiptomi távollétet leszámítva rá is mindig számított az edzője, mindannyiszor kezdőként. Ötször cserélték le, többnyire percekkel a lefújás előtt. Öt gólt rúgott (ezzel ő a legeredményesebb bronzos uhuszas), kapott két sárgát.

Játszott három Magyar Kupa-meccsen is, ezeken egy gólt lőtt.

Balajti Ádám (Diósgyőr), 12 meccs/915 perc

Az edzője töretlenül bízik benne is, 12 meccsen játszott, 11-szer kezdőként. Négy gólt lőtt, de mindegyiket még a világbajnokság előtt, Egyiptom óta a legemlékezetesebb momentuma az volt, hogy őt könyökölte le Dragóner Attila. Négy sárgát kapott.

Két Ligakupa, egy Magyar Kupa-meccsen lépett pályára.

Korcsmár Zsolt (Újpest), 10/896 perc

10 meccsen lépett pályára, mindannyiszor kezdőként, egyszer cserélték le, négy perccel a lefújás előtt, már 4-1-es Újpest-vezetésnél. Egyszer ült végig egy meccset a kispadon. Védekező játékosként mindössze egyetlen sárgát kapott.

Három Magyar Kupa-meccsen lépett pályára.

Takács Péter (Diósgyőr), 12 meccs/842 perc

Csapattársához, Balajti Ádámhoz hasonlóan mind a 12 bajnokin játszott ő is, 11-szer kezdőként, két sárgát kapott.

Két Magyar Kupa és két Ligakupa-meccsen lépett pályára.

Szekeres Adrián (MTK), 9 meccs/810 perc

A világbajnokságig valamennyi meccsen játszott, a kilenc meccset az elsőtől az utolsó percig végigjátszotta, sárgát sem kapott. A vb óta vállsérülése miatt nem lépett pályára.

Játszott két Magyar Kupa-meccsen is.

Megyeri Balázs (FTC), 9 meccs/785 perc

Kilenc meccsen védett a Fradiban az első osztályban, kilenc gólt kapott. Egyszer kiállították, Debrecenben a 89. percben, a Diósgyőr elleni meccs pedig szurkolói rendbontás miatt a 66. percben félbeszakadt az Albert Stadionban.

Három Ligakupa-meccsen is védett.

Debreceni András (Honvéd), 7 meccs/598 perc

A világbajnokságig majdnem minden meccsen játszott a Honvédban. Hét meccsen lépett pályára, hatszor kezdőként, egyszer cserélték csak le az 58. percben. Négy sárgát kapott. Sérülése miatt a világbajnokság óta nem játszott.

Játszott a magyar Szuperkupa-döntőn is.

Tóth Bence (FTC), 7 meccs/439 perc

Az előző szezonban, az NB II-ben alapember volt, a mostani NB I-es szezonban csak hét meccsen játszott az NB I-ben, abból háromszor volt végig a pályán (a Diósgyőr ellen ez csak 66 percet jelentett), igaz, az utolsó öt meccsén kezdőként számított rá az edzője. Egy gólt lőtt, két sárgát kapott.

Öt Ligakupa-meccsen is játszott, háromszor lépett pályára az NB III-ban.

Dudás Ádám (Győr), 6 meccs/413 perc

Az NB1-ben nyolc meccsen lépett pályára, hatszor le, kétszer becserélték. Két sárgát kapott, gólt nem szerzett.

Két Magyar Kupa, négy Ligakupa-meccsen kapott lehetőséget. Az NB II-ben 45 percet játszott.

Kiss Máté (Győr), 5 meccs/367 perc

Öt NB I-es meccsen játszott, abból négyszer kezdőként (ötször volt kispados). Egy meccset játszott végig, egyet egy perc híján. Gólt nem szerzett, lapot sem kapott.

A Magyar Kupában kétszer játszott, a Ligakupában négyszer. Egy NB II-es meccsen is pályára lépett, 60 percet játszott.

Simon Ádám (Haladás), 2 meccs/139 perc

Az előző idényben két NB I-es meccsen lépett pályára, összesen harminc percet töltött a pályán. A mostani szezonban november 7-éig várt az első bevetésre, kezdőként rögtön gólt is rúgott, majd játszott a következő fordulóban is, szintén kezdőként, de egyik meccsét sem játszotta végig.

Egy Magyar Kupa-meccsen is játszott.

Présinger Ádám (Videoton), 2 meccs/76 perc

Két NB I-es meccsen lépett pályára, egy gólt lőtt és egy sárgát gyűjtött be. Ötször a kispadon ült. A vb után sérült volt.

Játszott öt Ligakupa meccsen és két NB II-es meccsen is.

Zámbó Bence (Győri ETO II), o meccs/0 perc

Az NB I-ben ősszel nem kapott lehetőséget.

A Győr másodosztályú tartalékcsapatában ötször játszott, egy sárgalap van a statisztikájában. 420 perc.

Címkék: szabó jános perckirály

A bejegyzés trackback címe:

https://uhuszas.blog.hu/api/trackback/id/tr181548772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pudibundo 2009.11.25. 14:44:47

Csak megjegyzem, Gosztonyi még játszhat a Loki ellen.

haszán 2009.11.25. 14:51:37

@pudibundo
jogos, bár így egy meccsel többet játszhat majd a többieknél (azt a fordulót pótolják be, amikor tartott a vb)

r123 2009.11.30. 10:22:39

azokat nem veszitek bele a figyelésbe akik lényegében a csapathoz tartoznak, de nem kerültek be a vb keretbe? Nagy Olivér, Szabó L, Gál, Busai (ő pl. épp a hétvégén gólt is lőtt a ligakupában a fradinak),..
süti beállítások módosítása