Először játszott bajnokin a világbajnokság óta Simon Ádám, gólt is lőtt rögtön. Gosztonyitól ez nem olyan meglepő, ő már a másodikat szerezte Egyiptom óta, összesen a negyediket a szezonban. Présingert viszont mintha elfelejtette volna a Videoton, vagy legalábbis Mezey György.

Haladás - Nyíregyháza 2-0 (Simon Ádám)

Először kapott lehetősget a világbajnokság óta bajnokin a Haladásban Simon Ádám, akit előzetesen nem vártak a kezdőbe a klub honlapján. A középpályás egy nagy góllal jelezte, hogy lehetett volna korábban is bízni benne az utolsó előtti helyen álló Haladásnál, majdnem húszról emelte át a labdát a Nyíregyháza kapusán a 19. percben. Ez volt az első NBI-es gólja, és mindössze a harmadik felnőtt bajnokija. A korábbi kettőn még az előző idényben összesen 30 percet játszott.

Most 63 perc jutott neki, ekkor lecserélték, a Sporttól hatost kapott. (Emlékezetes marad számára a mérkőzés azért is, mert a szintén a Haladásban játszó testvére, Attila rosszul lett a pályán, a kórházban agyrázkódást állapítottak meg nála). A játékost egyébként a héten, az utolsó keretszűkítésnél kihagyta Egervári Sándor az Olaszország elleni Eb-selejtezőre készülő olimpiai válogatottból.

Kecskemét-MTK 2-5 (Szekeres Adrián , Gosztonyi András)

Szekeres Adrián sérült, edzésen esett a korábban már műtött vállára, heteket kell kihagynia, a 19. születésnapját szombaton ünneplő Gosztonyi András viszont játszott, gyönyörű gólt is szerzett 16 méterről és gólpasszt is adott. Idén ez volt a 11. bajnokija, és a negyedik találata (a kupában is szerzett már gólt Egyiptom óta). Gosztonyi végig játszott, edzője bízik benne, a 11 idei bajnokiján átlagosan 87 percet töltött a pályán. A Sport hetest adott neki.

Újpest - Videoton 0-1 (Korcsmár Zsolt, Présinger Ádám)

Korcsmár, ahogyan a vb óta mindig, ezúttal is végig a pályán volt az Újpestben, igaz a Sporttól csak egy ötöst kapott. Ez volt az idei kilencedik bajnokija, csak az egyiket fejezte be idő előtt, amikor a 86. percben lecserélték.

Présinger ezúttal sem kapott lehetőséget Mezey Györgytől, a világbajnokság óta egyetlen percet sem játszott a Videotonban. Pedig augusztusban kétszer is játszott, igaz, mindössze 76 percet, de ezalatt balhátvédként akcióból gólt is szerzett. Amióta hazajött Egyiptomból a Videoton 2-ben játszott csak, rögtön az első hétvégén játszott 90 percet, fizikális gondjai tehát nincsenek. Ennek ellenére sem a tartalékban, sem a felnőtteknél nem játszik, még a kispadra sem fér oda. A pénteken kihagyott Újpest elleni rangadó után a Videoton FC II szombati meccsén sem lépett pályára. (És akkor itt következzen egy korrigálás: Présinger sérült, ezért nem játszott, Mezey Györgytől elnézést.)

Diósgyőr - Kaposvár 1-3 (Balajti Ádám, Takács Péter)

A két U-20-as bronzérmes végigjátszotta a hazai pályán elbukott meccset. Balajti egy sárgát kapott, gólt nem lőtt. Idén 11 meccsen eddig négyszer talált be, de a világbajnokság óta nem volt eredményes. Takácsot dicsérte a Sport, szorgalma mellett egyedül ő futballozott veszélyesen, veszélyes lövése is akadt. Hatost kapott. Balajti csak ötöst, mert az első félidőben időnként még megkeverte a védőjét, de utána eltűnt a mezőnyben.

Honvéd-Paks 1-1 (Debreceni András, Szabó János)

Szabó János végig a pályán volt a Paks védelmének közepén, egy sárga lapot kapott. 11 bajnokin játszott már az idén, az utolsó percig a pályán volt mindegyik bevetésén. A mostani volt a hatodik sárgája. A Sport szerint a tőle megszokottnál többet hibázott, ötöst adtak neki. A honvédos Debreceni a még az Egyiptomban összeszedett sérüléséből lábadozik.

Pápa - Ferencváros 0-1 (Megyeri Balázs, Tóth Bence)

Mint a világbajnokság óta mindig, újra Megyeri védett a Fradiban, ez volt az idei 8. bajnokija (egyszer kiállították), eddig 9 gólt kapott, de a legutóbbi két meccsét nullára hozta. Tóth kezdő volt, a 75. percben lecserélték. Ebben a szezonban hat meccsen játszott, csak egyszer volt végig a pályán, átlaga 58 perc, egy gólt szerzett. Megyeri és Tóth is hatost kapott a Sporttól.

Győr - Debrecen 1-0 (Dudás Ádám, Kiss Máté, Zámbó Bence)

A világbajnokság legszebb gólját szerző Kiss Máté kezdett a Győrben, ami igazi meglepetés, mert ugyan augusztusban még három bajnoki meccsen is pályára lépett,  Egyiptom óta a Győr II-ben kapott egy félidőt és egy kupameccsen 16 percet. Többnyire kispados volt eddig. Most a bajnok ellen 78 percig kapott bizalmat. A Sport hatost adott neki.

Dudás bevetésre várt egész meccsen, de a kispadon ragadt. Benne edzője, Pintér Attila jobban bízott a vb előtt, mint azóta. Hat meccsen lépett pályára a torna előtt, miután visszajött a Győr II-ben játszott egy félidőt, és szerdán a Fradi ellen kapott 53 percet. Kupameccsen kétszer lépett pályára, összesen 29 percet játszott.

Zámbó ebben a szezonban még egyetlen percet sem kapott a felnőtteknél. A középpályás szombaton a Győr II-ben játszott, az NB II. bajnokesélyese, a Gyirmót ellen. Az idegenbeli 0-0-s meccset végigjátszotta Zámbó.

Brescia - Triestina 2-2 (Varga Roland)

A magyar játékos a felnőtteknél nem fért oda még a kispadra sem (a Brescia 10. az olasz másodosztályban), a tartalékban viszont játszott 62 percet, és nyertek a Citadella ellen idegenben.

Empoli - Reggina 2-0 (Kovácsik Ádám)

Az olasz másodosztályban a 20. helyen álló Reggina nagycsapatának még a padjára sem fért oda a harmadik számú kapus Kovácsik, védett viszont a tartalékcsapatban, a beszámolók szerint jól. Kovácsik nem kapott gólt, egyet viszont rúgtak idegenben a Palermónak.

Numancia - Cordoba 2-2 (Simon András)

Nem volt olyan jó napja, mint a testvérének a Haladásban, továbbra sem kap lehetőséget a Cordobában. A Cordoba a spanyol másodosztály középmezőnyében van.

Bari - Livorno 1-0 (Koman Vladimir)

Koman kispados volt.

Werder - Dortmund 1-1 (Futács Márkó)

Futács a kispadra sem fért oda a brémai csapatban.

+ 1

Newcastle - Peterborough 3-1 (Kádár Tamás)

A vb-ről a klubja miatt lemaradó védő két kezdőként végigjátszott meccs után ezúttal csak kispados volt.

 

Az AEK Athen csak hétfőn délután lép pályára, Németh Krisztiánék csütörtökön játszottak Európa Liga meccset (egy gólpasszt adott a magyar csatár). A Liverpool hétfő este játszik a Birminghammal, a tartalékok kedden a Hull Cityvel. Gulácsi Péter legutóbb a nagyoknál kispados volt, a tartalékban játszott és 11-esből sem tudtak gólt lőni neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uhuszas.blog.hu/api/trackback/id/tr81507911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpet1 2009.11.09. 02:36:53

A szövegben Simon Ádám egy helyen tévesen Andrásként szerepel. Bár nem nagyon olvasok sportújságokat, de úgy tudom, szó sincs arról, hogy ne bíztak volna Ádámban a Haladásnál, valami átigazolási ügy miatt nem játszhatott mostanáig.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.09. 05:45:33

Gulácsi nem védte a tizenegyest az Everton tarcsi ellen, hanem Agard kapufára lőtte.

haszán 2009.11.09. 06:49:46

@morpet1
köszönöm, javítottam. A szerződését már október 21-én aláírta, én nem tudok róla, hogy azután lett volna gond az átigazolással. Azóta ez volt az első bajnokija.

haszán 2009.11.09. 06:59:36

@alapvonalszippantó
kösz, pontosítva

szedbattrú 2009.11.09. 10:02:02

Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek.
Magamtól képtelen lennék követni a srácok útját

KCs 2009.11.09. 10:14:14

A szerző figyelmét elkerülte, hogy Présinger sérült:

"Présinger Ádám, junior-vb-bronzérmes védőnk, szinte azonnal megsérült azután, hogy az egyiptomi világbajnokság után hazatért Székesfehérvárra. A balhátvéd a vádliját fájlalja, ezért nem tudott a héten tréningezni - illetve, ezért maradt ki az Olaszország elleni Eb-selejtezőre készülő U21-es válogatottból.

Jóhír, hogy - Debreczeni Tibor masszőr kezeléseinek köszönhetően - szépen javul a sérülés, és "Pré" hétfőn már bekapcsolódhat a közös munkába."
vidi.hu

Nyilván jól mutat az index címlapján, hogy Mezey nem bízik Présingerben, remélem, a helyreigazítás is ugyanilyen jól fog mutatni.

haszán 2009.11.09. 10:16:39

@KCs
tényleg elkerülte, jobbulást neki, elnézést Mezey Györgytől

Proctor 2009.11.09. 11:05:27

nacceru blog. kar, h sokszor szerepel benne a "csak kispados" es a "keretbe sem" szoosszetetel. :/

spanyol inkvizíció 2009.11.09. 11:29:27

Bár nem lényegi dolog, de csupán a tényszerűség kedvéért: a Diósgyőr-Kaposvár nem 1-2, hanem 1-3 lett.

krump_lee 2009.11.09. 13:37:45

Simon Andris fogyott az egyiptomi kaland után vagy hat kilót, nem csoda, hogy nem játszik még...

ftxpmj 2009.11.09. 16:54:41

Simon Andrásnak nem valami súlyos gyomorfertőzése volt, ami miatt vissza se tudott egy ideig utazni Spanyolországba, mert kórházban volt?
süti beállítások módosítása