Mivel az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett válogatott tagjai automatikusan tagjai az U21-es, olimpiai keretnek is, nem csoda, hogy közülük nyolc játékost meghívtak a csapat november 13-i, olaszok elleni győri Eb-selejtező összetartására is – derül ki az MLSZ honlapján megjelent hírből. Azért csak nyolcat, mert az MLSZ közlése szerint "Az Olaszország elleni U21-es Eb-selejtezőre (Győr, november 13., 16 óra) készülő olimpiai válogatottunk vasárnaptól keddig Telkiben edzőtáborozik. Mivel az időpont nem hivatalos FIFA, illetve UEFA játéknap, Egervári Sándor ezúttal csak az itthon szereplő játékosokra számíthat."

A szövetség honlapján megjelent hír nem egyértelmű, abból nem derül ki, hogy az edzőtábor vagy a mérkőzés időpontjára gondol-e a szövetség. Az utóbbi azonban több szempontból is furcsának tűnik. Egyfelől a szerdai Nemzeti Sport még azt írja, hogy Egervári számít Gulácsi Péter, Koman Vladimir és Németh Krisztián mellett a Newcastle Unitedben a hétvégén bemutatkozott, ám a klubja döntése miatt már az U20-as vébéről is lemaradt Kádár Tamásra. Igaz ugyanakkor, hogy a FIFA honlapja szerint november 14-től 18-ig vannak a hivatalos válogatott meccsnapok, vagyis a terminus az U21-es meccs másnapján kezdődik.

Másfelől azonban tíz nappal ezelőtti blogbejegyzésében Németh Krisztián is azt írta: "legközelebb ez a csapat, de legalábbis a csapat gerince az olaszok elleni olimpiai selejtezőn találkozik majd". A játékosnak ezek a sorai azért sem meglepőek, mert a korábbi három Eb-selejtezőn is játszott több légiós. A Luxemburg ellen 3-0-ra megnyert meccsen például Koman lőtte az egyik gólt, a luxemburgi 1-0-s meccs gólszerzője pedig Filkor Attila volt. A légiósok közül mindhárom eddigi meccsen játszott Gulácsi és Koman, kétszer-kétszer Filkor és Németh Krisztián.

Mindenesetre a labdarúgószövetség honlapján lévő névsor szerint a 13-i meccsre készülő, vasárnaptól keddig Telkiben edzőtáborozó keretnek az U20-asok közül csak az alábbi játékosok a tagjai: Megyeri Balázs (FTC), Korcsmár Zsolt (Újpest), Kiss Máté (Győr), Zámbó Bence (Győr), Gosztonyi András (MTK), Szekeres Adrián (MTK), Szabó János (Paks) és az egyelőre még sérült, a vb óta klubjában sem játszó Debreceni András (Budapest Honvéd).

Update: utánaérdeklődtünk, úgy néz ki, hogy az MLSZ-közlemény helyes megfejtése a kedvezőbb verzió: vagyis az összetartásra nem jönnek a légiósok, de a győri Eb-selejtezőre igen.

Címkék: válogatott u21

A bejegyzés trackback címe:

https://uhuszas.blog.hu/api/trackback/id/tr221480849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MakoG 2009.10.28. 11:00:05

Kár, szívesen megnéztem volna őket. De ez akkor olimpiai selejtező is? Mi kell ahhoz, hogy kijussunk?

haaszj 2009.10.28. 11:05:36

@MakoG: Közvetve az: ki kell jutni az Eb-re (erre a csoportok győztese és a négy legjobb második jogosult), és az ott elért helyezéstől függ az, hogy kijut-e a csapat a 2012-es olimpiára vagy sem (illetve attól is, hogy az olimpián egységes Nagy-Britannia néven induló brit csapatok milyen eredményt érnek el)

fia 2009.10.28. 11:22:15

Hajrá, jussunk ki oda is!

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.28. 11:30:58

Folytatjuk a múlt héten az U20-as válogatottal elkezdett sorozatunkat, amelyben a futballisták hasonmásait keressük meg! Ezúttal felnőtt magyar játékosokat pécéztünk ki!

goalissimo.blog.hu/2009/10/28/hasonmas_edition_2_0_ki_kire_hasonlit
süti beállítások módosítása