Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és Angliában is játszottak a napokban, a magyar bronzosoknak azonban kevés szerep jutott. Simon András egyre több időt kap a Córdobában, a születésnapos Németh Krisztián bokája a vártnál lassabban ugyan, de gyógyul, a tiszteletbeli bronzérmes Kádár Tamásról pedig megint nagyon szépeket mondott az edzője.

Kevés olyan meccs volt, ahol érdekeltek voltak a magyar U-20-as bronzérmesek csapatai, még kevesebb, ahol a játékosok is.

A hét végén újra pályára lépett a spanyol másodosztályú Córdobában Simon András. Csereként, Cabrera sérülése miatt az első félidő 42. percében küldte pályára az edzője, Lucas Alcaraz, aki szerint 11-est kellett volna ítélni a magyar csatár javára (ide kattintva 1:30-nál). Nem fújták be, Simon most sem rúgott gólt, a 89. percben kapott egy sárgát (FC Cartagena - Córdoba 0-0).

Játsztott a Newcastle-ben az egyiptomi tornáról az nagol csapat miatt lemaradó Kádár Tamás is, akiről igen jó véleménnyel volt a meccs után edzője. Chris Hughton szerint a 19 éves Kádár védő létére gyors, higgadt és remekül passzol. A Kádár-Coloccini belső védőkettős nullára hozta hátul a Plymouth elleni meccset az FA-kupa harmadik fordulójában. Kádár az angol másodosztály vezető Newcastle-ben ebben a szerzonban két bajnokin és egy Ligakupa-meccsen lépett pályára. (Plymouth-Newcastle 0-0).

Az Olaszországban játszók közül - Koman (Bari), Varga Roland (Brescia) és Kovácsik Ádám (Reggina) - senki nem lépett pályára a hétközi fordulóban. Koman kispados volt (Bari-Udinese 2-0). A középpályás a napokban egy interjúban újra jelezte, hogy több lehetőségre vágyik, és megjegyezte azt is, hogy ha játszik, akkor is a jobb szélen játszatja az edzője, és nem a csatárok mögött, ahol a legjobb teljesítményre képes. A jobb szélre amúgy most igazolt játékost az amúgy is bő, 30-as kerettel rendelkező Bari. A másodosztályban Varga nem került be a Brescia keretébe (Salernitana-Brescia 1-3, Vass Ádám gólt szerzett), Kovácsik  tartalékkapus volt a Regginában (Reggina-Grosseto 1-1).

Németh Krisztián kedden ünnepelte a 21. születésnapját, de még nem a pályán. Ahhoz képest, hogy az olaszok elleni utánpótlásmeccsen megsérült csatár bokájának első vizsgálatai után Németh decemberi visszatérését jósolták, csak a jövő héten edzhet teljes intenítással. A Sportnak Németh azt nyilatkozta, hogy a bokája már sem sprintelésénél, sem irányváltásnál nem fáj. Az AEK Németh nélkül idegenben verte az Olympiakoszt (1-2).

A Magyarországon játszókról az itthoni téli álomban átigazolási pletykákat lehet írni, a Győr továbbra is ajánlgatja kölcsönbe a Pintér Attila edző által tavaszra feleslegesnek ítélt Zámbó Bencét és Dudás Ádámot. Előbbi valószínűleg a Haladásba kerül, Dudás iránt állítólag Olaszországból és Angliából érdeklődnek, de van reálisabb verzió is: bejelentkezett érte a Nyíregyháza és a Kaposvár is.

És a jelek szerint a Diósgyőr sem ragaszkodik annyira az egyik U-20-asához, az ősszel rendszeresen pályára lépő Takács Péterhez, a Sport legalábbis arról ír, hogy a középpályást egy másik fiatal játékossal (Búrány Zoltán) együtt elcserélnék Bajzát Péterre a Győrrel. A két U-20-as bronzérmesével most házaló ETO-nak állítólag nem kellett a két fiatal játékos.

A bejegyzés trackback címe:

https://uhuszas.blog.hu/api/trackback/id/tr791654065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása